Glimt fra min fødselsdag og gaver

Husmoderråd imod rød numse

roed_numse

Jeg deler af gode grunde ikke billeder ud af, hvor slemt det var, så I må bare tro på at den lille numse VIRKELIG var rød. Men så fik vi det allerbedste råd imod rød numse af en pædagog i vuggestuen.

Here it goes:

Klip en gammel, godt slidt stofble i små stykker (ca. 4×8 cm) og put dem i en skål og hæld kogende vand over. Herefter fiskes stykkerne op, når de skal bruges. (Det er en god idé at fiske dem op med andet end hænderne, da de helst skal være helt rene, når de ligger i vandet..) Du vrider så stofstykket ret godt op og derefter ligges det i bleen ved bleskift. Numsen skal være nyvasket og ikke have noget creme på. Allerede efter få timer kunne vi se en forbedring og det er et mirakel. Hvor er det dejligt med sådanne gamle råd der virkelig bare virker!

2 kommentarer

 • ja det er et rigtig godt råd.. og inden det bliver helt slemt med de røde numser. Så er E-vitamin salve (kan købes i matas) rigitg godt. Det bruger vi bare den er en anelse rød istedet for zink salve som jeg ikke er tilhænger af, de kan svi..
  Kh Camilla
  se min nye give away
  http://celinas-verden.blogspot.com

  SVAR: Tak for din kommentar. Jeg vidste ikke at zinksalve kunne svie – stakkels Kornelia, det har vi altid brugt ved rød numse. Måske vi skal have købt noget E-vitaminsalve, til en anden gang.. Kh

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ja de klude der er gode – kartoffelmel er også godt! 🙂

  SVAR: Tak for din kommentar.. Det råd med kartoffelmel har jeg aldrig hørt om, men det er så hermed videregivet. KH

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

Glimt fra min fødselsdag og gaver