Vind LEGO DUPLO Disney Princess

Knækbrød med kerner og ost

Jeg har for første nogensinde prøvet at lave knækbrød.. og hvilken succes! Det er helt sikkert ikke sidste gang jeg begiver mig ud i det. Selvfølgelig vil jeg lige dele opskriften her på bloggen. Here it goes

Ingredienser

1 dl havegryn

1 dl sesamfrø

1 dl hørfrø

1 dl solsikkekerner

1 dl græskarkerner

2,5 dl hvedemel

1 dl rugmel

1 tsk salt

1,25 dl olivenolie

2 dl vand

50 g – fast eller revet ost

1 æg – til pensling

hørfrø til at drysse på til sidst, inden de kommer i ovnen

IMG_2201

Solsikkefrø og græskarkerner ristet gyldne på en pande. Herefter blandes alle ingredienserne – med fordel i en røremaskine, da det er vigtigt at alle kerner og frø er fordelt i dejen.

Dejen deles i tre lige store klumper, hvorefter disse rulles tyndt ud. Det er nemmest at gøre det imellem to stykker bagepapir, da det jo ikke klistrer på kagerulle mm. Når dejen er blevet rullet ud skæres den i de ønskede stykker. Pres kniven igennem i stedet for at skære, da dejen nemt kan gå i stykker. Ægget piskes og skal derefter pensles på dejen. Hørfrø drysses over, samt revet ost. (Jeg brugte Port Salut, da det var hvad jeg lige havde – man kan sagtens bruges andet)

I denne dej er der til tre bradepander. Jeg rullede mit meget tyndt, så tyndt jeg kunne komme til for alle kernerne. Bages i en forvarmet ovn på 200 grader i 15-18 min. Hold meget øje med dem til sidst, da de meget nemt får for meget. De tages ud, når de er gyldne og har taget lidt farve, pas på de ikke bliver brune for så har de fået for meget. De er klart noget af det nemmeste jeg har bagt – rigtig god fornøjelse! Disse knækbrød er et hit både hos store og små, hvilket betyder man har en dejlig nem snack til lækkersulten. Opbevar de færdige knækbrød i en lufttæt beholder, så de forbliver sprøde.

IMG_2210

2 kommentarer

  • Det der ser ikke helt tosset ud 😀

    Og hvis det er så ved jeg hvor det hele, med undtagelse af osten kan købes omkologisk :-b

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Det lyder super lækkert – den opskrift skal jeg helt sikkert prøve af i den nærmeste fremtid ;0)

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

Vind LEGO DUPLO Disney Princess