Vægkalender fra pixum.dk

Børnearbejde og fuldkornspizza

I aften skulle vi have pizza til aftensmad og Kornelia hjalp selvfølgelig i køkkenet. Det er så dejligt at have hende med på skamlen ved siden af mig og det er tydeligt at hun nyder det. Hun vil det hele og er med til at skære ud på eget skærebræt og styrer selv (smør)kniven.

Der er ingen tvivl om at Kornelia nyder at være en stor pige på to år der får lov til så mange ting, så det er en kæmpe fornøjelse at have hende med i køkkenet, hvor hun hjælper, underholder og spørger  hvad det hele er/hvad det skal bruges til/hvor det skal hen/hvem der skal spise det. Det er sjovt at se hun bliver mere tryg ved de forskellige ting i køkkenet. Hun husker, hvad alle redskaberne hedder og fortæller hele tiden, hvad hun gør. Det er dejligt og jeg kan mærke at denne tosomhed vi har sammen ved køkkenbordet er helt speciel. Hvis jeg på et tidspunkt står i køkkenet siger hun altid at “Kornelia vil gerne have sin skammel”, fordi hun vil være med. Hun synes dog ikke (desværre!!) det er så sjovt at være med til at tømme opvaskemaskine længere, så det kan være der snart skal laves lommepenge-skema, så man kan tjene småpenge, når man hjælper.. Hehe!

Hvordan er det hjemme hos jer? Er børnene med i køkkenet eller ordner du det helst alene? Nogle gode råd til, hvad man kan sætte de små nysgerrige fingre til? (Synes nemlig nogle gange det er svært at blive ved med at finde ting i madlavnings-processen som hun kan være med til..)

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

Vægkalender fra pixum.dk