7 kabale

Maven slår knuder og tårerne presser sig på..

Jeg har haft en skide ubehagelig oplevelse i dag i Kornelias vuggestue. Som jeg tidligere har beskrevet her og her, så har der været ret mange problemer efter en vis dreng er begyndt på stuen. Flere gange har der været problemer og det er ikke kun vores datter der er mærket af det. Jeg er med i forældrebestyrelsen i vuggestuen og har i den forbindelse og i den daglige gang i huset talt med andre forældre til børn på stuen, hørt at der er andre børn der også har været og stadig bliver udsat for denne drengs dårlige opførsel. Hvornår er nok nok???

Der kører et forløb i vuggestuen der hedder “Naturpatruljen”, hvor der er en lille håndfuld børn der tages ud af stuen og er ude at gå tur i naturen, hvor der tales om hundelorte, samlet grene og rørt ved jord og regnorme, løbet på bakker og plukket mælkebøtter. Et forløb vi længe har ventet på at få Kornelia med på, da hun i det sidste forløb, var blevet ekskluderet fra sin alderssvarende gruppe. Personalet kunne ikke give mig en faglig grund og jeg indkaldte til et møde med Kornelias kontakt pædagog om både den dårlige stemning med “bideren” på stuen og at hun pludselig ikke var med på de sjove og lærerige ture ud i naturen. Vores datter er en pige med et stort ordforråd og er meget snaksaglig, hvorfor vi synes det var frustrerende at hun pludselig skulle afsted med den yngre gruppe og kun en enkelt pige der sådan nogen lunde har et sprog.. Den eneste, dog ret vattede, grund de kunne give mig for at ekskludere Kornelia fra den store gruppe var at hende og pigen (lad os kalde hende Julia) leger SÅ godt sammen og dét gør de virkelig også. De er startet på samme tid og hygger sig så meget sammen…

Derfor stod jeg helt mundlam, da jeg i går ser det nye skema for “Naturpatruljen”. Det nye er at det er blevet afkortet til forløb på kun 4 uger ad gangen, men at alle børnene er afsted på to forskellige hold. Vores store Kornelia er det ENESTE barn på hele stuen der ikke skal være med i mere end ét forløb og dét hold hun skal på, der er Julia ikke på – hende det var så vigtigt at Kornelia blev tilbage i huset sammen med, under det sidste forløb!! Jeg fatter ikke en skid og jeg er så eddikesur.

Hvorfor skal vores pige ikke med og hvad er deres grund til dette? Pædagogen, Kornelias kontaktpædagog, fortæller mig i går at jeg lige må henvende mig i dag til hende der har lavet skemaet, så kan hun forklare mig hvorfor det ser ud som det gør.. Jeg går hjem, taler med Martin om det og i dag, da jeg henter vil jeg så fange den før-omtalte pædagog.

Alle er ude på legepladsen, da jeg henter og jeg går stille og roligt over til hende: (K= Kamilla, P= Pædagogen, KPÆ= Kornelias kontaktpædagog)

K: jeg ikke lige forstår det skema jeg så i går…

P: Altså jeg vil slet ikke tale med dig om det, du må tale med Kornelias kontaktpædagog.

K: Dét forstår jeg ikke. Hende har jeg talt med. I går. Hun viste mig skemaet og bad mig tale med dig i dag.

P: Jamen jeg VIL IKKE tale med dig om det. Du må tale med KPÆ. Vi har bestemt at ALT hvad der har noget med Kornelia at gøre, det skal du tale med hende om.

Helt uforstående, ret stødt og helt chokeret går jeg over til KPÆ, der sidder i sandkassen. Siger igen helt stille og roligt og undrende/spørgende:

K: Jeg forstår ikke lige.. i går sagde du jeg skulle tale med P og i dag vil hun slet ikke tale med mig. Hvad sker der?

KPÆ: Jeg vil heller ikke tale med dig. Hvad vil du spørge om med det skema Kamilla?

K: Jamen du sagde i går at jeg skulle “godkende” det inden I sendte det ud til de andre forældre. Det kan jeg ikke lige helt gøre, før jeg forstår det helt.. Hvorfor skal Kornelia kun med til ét forløb og hvorfor skal hun ikke være sammen med Julia lige pludselig? I sidste forløb skulle hun blive tilbage i vuggestuen sammen med Julia, fordi I synes de leger SÅ GODT sammen og at de så kom på “Naturpatrulje” sammen på et senere tidspunkt. Har jeg misforstået eller gør de ikke det alligevel?

KPÆ: Nej det gør de ikke.

K: Jamen hvorfor dog ikke?

KPÆ: Dét er bare noget vi har bestemt og sådan bliver det. Der er nogle der har lagt rigtig meget arbejde i at lave dette skema, så det forbliver sådan.

K: Øhh… jamen vi har haft én møde om det her og jeg er bare uforstående for, hvorfor I har ændret dét vi havde aftalt til det møde?! Jeg vil bare gerne forstå det!? Så hvorfor vil du /I ikke forklare det?

KPÆ: Jamen det må du tale med lederen om så.

K: Seriøst? Skal jeg endnu engang bede hende om at sætte et møde op fordi I ikke vil svare mig? Jeg troede vi netop havde det møde for at finde en løsning på en lidt bedre kommunikation?! Og nu vil I slet ikke sige noget? Kan du ikke godt forstå jeg synes det er underligt? Jeg synes det virker som om I synes det er Kornelia der er et problem?

KPÆ: Nej slet ikke. Det skema er bare blevet lavet og sådan bliver det ved med at være.

K: Hvorfor skulle jeg så se/godkende det skema i går? Nu vil jeg så ikke godkende, men I vil ikke ændre noget?! Og nu vil du have jeg skal til at arrangere et møde med lederen? Synes du virkelig ikke det er spild?

KPÆ: Nej det synes jeg ikke. Arranger du det med hende.

Og så vendte hun ryggen til. Føj for en oplevelse. ALT det her foregik ude på legepladsen. Jeg hentede Kornelia inde i legehuset og vi gik ind for at finde lederen! Hun var selvfølgelig gået hjem, klokken var 15.05 fredag eftermiddag. Inde i huset møder jeg en rigtig sød vikar, pædagogmedhjælperen J, der siger at lederen er gået hjem og at det kun er KPÆ der ved, hvornår hun møder ind på mandag. Jeg siger at jeg ikke lige gider gå ud og tale med hende nu og hendes svar er: “Nej det kan jeg virkelig godt forstå” og så vender hun øjne ud mod legepladsen, hvor hendes kollegaer stadig befinder sig. Jeg er altså ikke den eneste der synes at deres opførsel overfor mig var helt vildt upassende. Heldigvis, vil jeg næsten sige..

Jeg kogte af raseri og gør det stadig!! De er så helt utroligt uprofessionelle nede i det hus og alle skubber ansvaret videre og videre og videre.. Jeg kan være helt nervøs for om personalet lader deres latterlige opførsel gå ud over Kornelia, når vores samarbejde efterhånden er så dårligt. Og jeg har virkelig prøvet og er uddannet pædagog og ved derfor at de krav jeg stiller til at de fagligt skal begrunde deres beslutninger med arbejdet med børnene ikke er urimelige. Der skal være et fagligt grundlag og udgangspunkt for deres arbejde.

SHIT! Jeg har slet ikke lyst til at hun skal være der. Kornelia skal stoppe til 1. november og jeg kan slet ikke vente. Hun får en laaang sommerferie væk fra det hus og så holder jeg hende så meget som overhovedet muligt hjemme indtil november. Stakkels pige. Hun har jo aller aller bedst af at være nede ved de andre børn, men hun skal altså også have lov til at være sammen med sine bedste legekammerater. Det får de andre jo.

Fik slet ikke fortalt at de til det førnævnte møde forklarede deres valg om at holde Kornelia hjemme var: “Hun leger jo så godt med alle de andre børn, så det er nemt at sætte hende sammen med hvem det skulle være. Og hende og Julia leger så godt sammen alene, så vi ikke behøver bruge resourcer på dem, når de er alene tilbage som de eneste store, når vi skal fokusere på de små børn på stuen..” Hvad sker der for sådanne udtalelser? Er jeg den eneste der er i chok?

Er det her ikke rigtig dårligt pædagogiske arbejde? Eller er det mig der overreagerer? Så hjælp — hvad skal vi dog gøre?? Er grædefærdig og synes slet ikke noget er sjovt. Nu går jeg lige ud og hygger i køkkenet med min dejlige datter om at lave aftensmad og så kræver jeg lidt ekstra kys og kram fra min lille familie i aften.. det har jeg brug for!

Blomsterne er de smukkeste jeg nogensinde har fået – plukket af Kornelia. Se lige det smukke 5-kløver hun har fundet..

 

11 kommentarer

 • Kommunikation er den vigtigste vej til samarbejde og vil man ikke kommunikere, så vil man ikke samarbejde!

  Jeg kan kun gætte på, hvorfor de ikke vil svare på dine spørgsmål (som ellers er meget relevante og handler om Kornelia og hendes trivsel – spørgsmål som alle forældre har ret til at stille og endnu vigtigere få svar på), men gætterier nytter jo ingen i denne sag.
  I denne sag er Kornelia den vigtigste og det er hendes trivsel, det hele burde handle om og dette burde ALLE være interesseret i. Går ud fra, at det omtalte personale har gjort sig nogle pædagogiske overvejelser om naturpatruljen og børnenes sammensætning og hvorfor de ikke vil fortælle dig dem, det er mig en gåde!

  Jeg synes, at du er i din gode ret til at stille spørgsmål til Kornelias hverdag i vuggestuen og det skal du blive ved med! Synes faktisk du agerer meget “professionelt” i denne sag, men kan samtidig godt forstå at alle dine “mor-gener” skriger, når du kommer hjem ): At være interesseret i dit barns hverdag, er sgu en FANTASTISK egenskab og desværre ikke noget alle besidder – så hold ud Olsen! Du er i din gode ret…

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hold da op for en oplevelse! Jeg arbejder selv som pædagog i en vuggestue, så det er klart, jeg kommer til at sammenligne med mit eget arbejde. Helt ærligt kunne en sådan historie ALDRIG være foregået i vores hus. Det er meget langt væk fra vores værdier og hverdag. Jeg ved ikke hvad jeg helt skal skrive til dig, men hvor må det være frusterende som forældre. Noget er at gå til ledelsen og tale ud om tingene, men det lyder virkelig til at det er hele stemningen og kulturen den er gal med. Det er fair nok at pædagogerne vælger gruppe til dit barn – de har (skulle man tro) de bedste forudsætninger i den forbindelse, men de skal også kunne argumentere for deres valg – jeg synes det er fint du stiller dig undrende. Det er sørme chokerende. God ide med fridage og ferie – du kan vel ikke stille andet op? Så skulle det være at finde en privat dagplejer det sidste stykke tid inden børnehave start – jeg ved ikke om det er en mulighed for jer? Kh Camilla

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Gud, hvor er det dog bare overhovedet ikke dig der overreagerer. Det er virkelig under al kritik. Hvad er det dog for en måde at kommunikere på eller skulle man hellere sige IKKE kommunikere på.

  Du har så meget ret til din dårlige fornemmelse i maven, og den synes jeg virkelig helt seriøst at du skal lytte til. Hvis du mærker den, så er der altså bare noget galt.

  Jeg ved faktisk slet ikke hvad jeg skal sige, for så ondt i hjertet får jeg det faktisk af din historie.
  Sikke da en skidt måde at gå på weekend på :0(

  Store kram til jer
  /Pernille

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jette

  Hej Kamilla, det er rystende læsning!! Jeg sidder tilbage og tænker, hvad det lige præcis er de ikke vil fortælle dig??…og hvad kan dog være så slemt, at det er lederen – og ikke kontaktpædagogen – der kan/vil sige det? Udfra det du fortæller, kan det næppe være så grelt at det er lederen, og ikke komtaktpædagogen, der skal på banen.
  Grunden til man har en kontaktpædagog, er vel lige netop fordi det skal være let for Jer, som forældre, at få svar på spørgsmål som vedrører Jeres barn.
  Det er ikke meget respekt overfor forældrer, at man skal efterlades en hel weekend, med tankerne og bekymringer over den opståede situtation.
  Mon ikke de voksne i den pågældende vuggestue burde overveje hvorfor de har valgt jobbet som pædagog? ….det burde da være for børnenes skyld, men det har de nok glemt?!
  Jeg håber virkelig I finder en fornuftig løsning…..

  Kh Jette

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tine Haugaard

  Er dybt rystet over din beretning – hvis det havde været min datter havde jeg ikke bevaret fatningen så godt som dig. Det lugter langt væk af dårlig ledelse, konfliktskyhed, manglende ansvar og ingen respekt for de pædagogiske værdier. Jeg håber inderligt for dig at lederen i institutionen kan gøre noget ved sagen – hvis ikke du føler du bliver hørt så håber jeg du har modet til at gå videre i systemet med det. Tænk at ens dyrebarestes guld kan blive behandlet sådan – øv ! Håber det bedste for jer. Kh

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Michelle Buus

  De er så urimelige, jeg taber kæben over det du skriver! Skræmmende, at de ikke vil tale med dig om det. Både min kæreste & jeg rynker bryn!!!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mona Eksteen Nørgaard

  Nej hvor bliver jeg GAL over at læse dit indlæg… Jeg tror jeg havde hevet fat i lederen (og om nødvendigt en længere oppe af rangstigen), hvis det var mig. Mage til uforskammethed skal man da lede længe efter! Sådan har de sørme ikke ret til at tale til nogen forældre (eller andre mennesker for den sags skyld)! Har de for pokker da ikke et værdigrundlag om grundlæggende respekt for andre mennesker osv. i den institution?! Jeg synes virkelig ikke det hører nogen steder henne og tager hatten af for at du kunne bevare roen og ikke fare i flint over at blive talt til på den måde… Glæder mig MEGET til opfølgning på historien! (Og er i skrivende stund endnu mere glad for at vi har valgt dagpleje og ikke vuggestue til vores to guldklumper.)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Er rystet over historien. På mange områder er det bare ikke i orden. 1. K skal ikke ekskluderes fra sin gruppe/jævnaldrende på læringsmæssige tiltag, der skal hun da netop følge dem hun kan relatere til uanset om hun leger godt med en der er yngre end hende. 2. De pædagoger du omtaler vil tydeligvis ikke tale med dig fordi du stiller spørgsmålstegn ved deres faglige kunnen, som i øvrigt fremstår elendigt. (Desværre er det jo ikke kun et enestående tilfælde hvor du har sat spørgsmål som ikke fagligt er blevet forsvaret/forklaret) Det lyder til de ikke kan komme med et fornuftigt svar og så vælger at sende bolden videre. 3. Det er dybt pinligt at en vikar skal stå og give dig medhold og nærmest “bagtale” de omtalte pædagoger. Det siger lidt om at der ikke kun er mangel på faglighed, men også at det ikke spiller personalet imellem.
  Jeg håber at lederen af institutionen tager denne problematikken alvorligt, for der er tydeligvis noget og nogen der er galt på den, og det må man som leder da kun være interesseret i at rette op på?
  Jeg synes det er synd i må igennem endnu et møde, men jeg håber du kan se det som en mulighed for at kæmpe for at K’s sidste tid i institutionen bliver så god og optimal som muligt, og for at vise du som mor ikke finder dig i at blive afvist på den måde af de pædagoger som du stoler på kan tage ansvar for dit barn. Det er da alt afgørende som forældre, uanset om man har baggrund som pædagog eller ej, at man er tryk ved at aflevere sit barn i kyndige og professionelle hænder. Du er den sejeste mor i verden! ❤

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jannie

  Hej K

  Hvor bliver jeg ked af det du skriver. Det er helt grotesk at pædagogerne opfører sig på den måde du beskriver. Hvor er det tarveligt, og jeg synes det er SÅ underligt at de siger, de ikke vil tale med dig. Hvad søren foregår der? Det kan jeg godt forstå du vil vide.
  Jeg ville have skrevet at i skulle tage hende ud af vuggestuen, men det er vel ikke bare sådan lige til at flytte sit barn.. Der er bare så urimeligt langt til november. Håber i kan få en god snak med lederen, vil håbe at pædagogerne får et ord med på vejen, ville være godt hvis de kunne deltage i mødet..
  Knus og op med humøret.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Omg! Jeg er helt uforstående over hvordan de “pædagoger” ( ja de er i anførselstegn, da jeg bestemt ikke mener at de kan tillade sig at kalde sig pædagoger!) kan opføre sig så uprofessionelt. Jeg har da ved gud aldrig oplevet noget ligende.
  Jeg kan godt forstå, du vil have hende væk hurtigst muligt og der er godt nok lang tid til november!

  Jegkan godt forstå din bekymring ifht om det går udover Kornelia, for udfra det du fortæller (i dine tre indlæg) så virker de ikke professionelle nok til at kunne tage sig af din datter uden at lade sig påvirke af den dårlige kommunikation, der er mellem jer. Og det er virkelig synd for din datter!

  Jeg har desværre ikke nogen gyldne råd eller kan opfinde den dybe tallerken.. Jeg kan kun komme med min sympati og håbe for jer, at du kan få snakket med lederen og få ordentlig forklaring på alt det her, for hun er satme nødt til at gøre noget ved det her.. Mit råd vil være at spørge lederen om en ny kontaktpædagogm kva den dårlige kommunikation , i håb om at det vil skabe en smule ro indtil november (krydser fingre)

  Janni ( der også er uddannet pædagog)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marlene Høj

  Det er derfor at jeg har valgt dagpleje til mine børn – Der er du nødt til at have en god kommunikation med din dagplejer. Jeg siger ikke at vuggestuer er dårlige – Jeg ser bare at der er flere fordele ved dagplejeren frem for vuggestuen. Børnene kan tidligt nok lære institutionslivet med alle de fordele og ulemper, der er.

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

7 kabale