LCHF bønnefritter og kylling med bacon og frisk mozzarella

LCHF kylling i fad – med tomater og bacon

Jeg har sagt det før, men siger det igen – jeg ELSKER at lave mad der passer sig selv, så jeg kan hygge med børnene imens det står og tilbereder sig selv. Som hjemmegående på barsel kan man forberede det meste i løbet af dagen, så jeg kan prioritere at mangle de ting som Kornelia kan være med til. Den sidste tid har hun været ekstra meget med i køkkenet og hun nyder virkelig denne alene-tid ligeså meget som jeg. Specielt efter Leonora er kommet prioriterer jeg det. Så kan Martin havde noget tid med Leonora, som jeg jo har hele dagen og Kornelia kan få lov til at få min opmærksomhed 100%.

kylling_i_fad

 

I går fik jeg total meget lyst til kylling og jeg kan sådan set kun finde ud af at “stege” kylling i ovnen, da det ellers bliver så ekstremt tørt for mig..Tilbehøret til kylling i fad, som er den opskrift jeg vil dele herinde, var frisk rødkålssalat med æbler, stænger af agurk og snackgulerødder, hjemmelavet humus og brasede kartofler.

Ingredienser
· 500 g kyllingeinderfilet/filet · 1 pakke bacon · cherrytomater (antallet bestemmer du selv) · 2 tsk tørret oregano · 2 tsk tørret timian · 2 tsk paprika ·3 spsk olivenolie · salt + peber · knivspids tørret chili · 1,5 dl vand

Tænd ovnen på 200 grader. Krydderier ristes af på en pande i ca 1 spsk olivenolie, kyllingen svitses kort på hver side. Imens skæres tomater i halve og ligges i et ildfast fad med 2 spsk olivenolie. Når kødet har taget farve tages stykkerne et efter et og ligges over i fadet med tomater. Skub tomaterne til side, så kyllingen ligger i bunden. Olie og krydderier der stadig er på panden sættes over varmen – vandet tilsættes og koger op. Kryddervandet hældes over kylling og tomater i fadet. Til sidst fordeles bacon på toppen og retten sættes ind i ovnen til der er sprødt bacon og bagte tomater. (Ca. 25 minutter)

   IMG_2121

1 kommentar

  • Uha, det lyder lækkert! Skal helt klart afprøves her i ugen. Er kørt lidt sur i madlavningen, og mangler nye ideer, så superdejligt, at du deler 🙂 F.eks. står der “kylling” på vores madplan her i ugen en af dagene uden nærmere detaljer, så det må blive det her 🙂 Hvilken maskine har du, der gør rødkålen så pænt snittet?

    SVAR: Det var så nemt og hurtigt, hvilket er et hit herhjemme, da der jo er børn vi også skal hygge med.. Jeg har lige nu en optur i køkkenet og jeg synes det er sjovt at planlægge, handle ind og lave nogle nye ting. Rødkålen har jeg bare snittet/skåret med en kniv. Vi har lige fået vores knive slebet hos en slagter, så de kan bare alt muligt..

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

LCHF bønnefritter og kylling med bacon og frisk mozzarella