Vind NOMI højstol i valgfri farve

Lækker gratis app, der lærer dit barn om småpenge, på en sød og sjov måde!

“Jo jeg vil da gerne have nogle penge far. For jeg putter dem op i min sparegris på værelset og så skal de have pengene nede i banken.” Dette var svaret Kornelia gav Martin en aften herhjemme, da han prøvede at lokke hende til at spise endnu mere aftensmad, ved at sige hun måtte få nogle penge; “men det gad hun nok ikke have??”..
Både Martin og jeg blev ret overraskede over hendes svar og reaktion, da hun, mod vores forventning pludselige øjnede muligheden for at tjene lidt. Vi har den sidste tid testet en App, der hedder Småpenge, som går ud på at lære børn i alderen 3-6 år, værdien af penge og forskellen på de mange mønter vi har. I den forbindelse har vi talt med hende om at de penge i spillet er ens med dem i hendes sparegris, i banken og dem i butikkerne – og vi har også haft kigget på mønter i virkeligheden vs. spillet, hvor vi har sammenlignet farve, størrelse og talt 1-20 for at få en forståelse for at de bliver større og tager længere tid at tælle til og hun er faktisk blevet overraskende god til ikke bare at kalde det hele for en eller flere penge/mønter..

20140415-141445.jpg

Kornelia kan bedst lide banen, hvor hun skal sortere pengene, da hun her kan sammenligne og det er lidt som et puslespil. Kornelia tager, har gjort det siden aller første gang hun spillede, én møntværdi ad gangen, færdiggør dem og går så videre til næste værdi. Det er sjovt at se og i app’en kan hun flytte rundt på pengene imens de ligger på bordet/disken, så hun rigtig kan sortere i dem. Der er også en bane, hvor man skal ramme et beløb ved at putte penge ned i en pung og Kornelia kan sagtens smide penge i pungen. Hun forstår at den “tæller” pungens indhold og hun skifter mønterne ud til det er korrekt, men hun forstår ikke selve regnestykket endnu. Det er nu alligevel sjovt at se, hvor glad hun bliver, når hun rammer det rigtige, da der kommer en lille sejrsmelodi.

Står der en sparegris på dit barns værelse? Og taler I om penge derhjemme? Hvis I har en iPad, så ville jeg klart anbefale jer at få hentet denne App – den er gratis og virkelig lærerig for børn. Derudover findes der et hæfte med forskellige opgaver, som er udarbejdet i samme stil og tema som i spillet, så det bliver genkendeligt for børnene at løse opgaverne deri.

20140414-232013.jpg

20140414-232030.jpg

 

Selvom app’en er udarbejdet af Spar Nord, så forpligter man sig på ingen måde i forhold til at downloade spillet eller henter eller bestiller opgavehæfter – hverken til småpenge.dk eller Spar Nord. Jeg ved at de i Kornelias børnehave ofte efterlyser lærerige app’s til husets iPad og her vil jeg da virkelig anbefale dette spil – børnene er målgruppen og det er en app, hvor der bliver leget og spillet lærdom ind i de små hovedet, hvilken jo er helt fantastisk!

20140415-141456.jpg

 

Indlægget bringes i samarbejde med småpenge.dk

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

Vind NOMI højstol i valgfri farve