Laseroperation i Aarhus

Opskrift på åben sandwich fra Instagram

I går viste jeg et billede af den frokost, som jeg serverede for min søde veninde, som kom på besøg til hygge og snak. Vi havde ikke set hinanden længe og jeg havde glædet mig rigtig meget. Frokosten skulle være nem, så jeg bestemte mig for at lave en åben sandwich, stærkt inspireret af en som @guapizimo smed på instagram i weekenden. Og hvis jeg selv skal sige det, så blev det meget vellykket – arbejdstiden taget i betragtning også. Jeg brugte ikke mange minutter på at lave denne frokost og det er bestemt ikke sidste gang jeg kaster mig ud i dette projekt. Her er opskriften, på den variant jeg fik smækket sammen. Først vil jeg lige sige at jeg grillede alt på grillen (pånær brødet, da osten skulle på og smelte), men man kunne sagtens have lavet alt i ovnen – vi har en gasgril, så det er bare nemmere og hurtigere at gøre det der end i vores ovn.

Ingredienser:
· 1 ciabattabrød
· 3 kyllingefileter
· 1 avocado
· 1/2 dl creme fraiche
· 2 store snackpeber
· 2 håndfulde ruccola
· agurk
· 10 stk blommecherrytomater
· 1 pk bacon i skiver
· feta i blok
· revet cheddar
· parmesan
· ristede og slatede cashewnødder
· tomatsauce
· 2 fed frisk hvidløg
· olivenolie
· friskkværnet peber og flagesalt

Ingredienslisten ser måske lang ud, men det er den nemmeste sandwich ever! Måske min ene madklub endda skal udsættes for disse banditter engang, da arbejdet ikke bliver mere krævende ved at lave 5-6 sandwiches..

1. Grillede snackpeber på grillen og lagde dem i en lukket frysepose, for senere at hive skind og indhold nemt af dem. De skal grilles meget mørke! Herefter forberedte jeg alle ingredienser – agurk i skiver, tomater skæres i skiver, rev den friske parmesan, skar feta ud i tynde (1/2 cm) skiver og skyllede salat.

2. Kyllingefileterne kom på grillet – på et stykke staniol. De skulle tilberedes, men først grilles til aller sidst. Imens de blev færdige lavede jeg guacamole af avocado, 1 fed hvidløg og creme fraiche.

3. Kyllingen af gril og bacon på staniol. Imens blandede jeg tomatsauce (vi havde en rest af tomatpure og hakkede tomater som var blevet blendet fra noget pizzasauce – det var perfekt) med 1 fed hvidløg og en skvæt olivenolie. Jeg “piller/skræller” også peberfrugterne nu.

4. Bacon af grill og kyllingen på for at blive sprødt og grillet. Skær kyllingefileter over på langs, så det bliver nogle store stykker.

5. Jeg samler sandwichene således:
– Smør tomatsauce på bunden, drys cheddar på og sæt den i en varm ovn (200 grader varmluft) i nogle få minutter, til osten er smeltet.
– Riv peberfrugter i strimler og smid ovenpå smeltet cheddar, ovenpå snackpebre lagde jeg fetaskiverne og igen i ovnen et par minutter til feta er lidt smeltet.
– Ud af ovnen med sandwichene og på med kyllingefileter. Herefter guacamole, bacon, ruccola, tomat, agurk, friskrevet parmesan og til sidst cashewnødder og drys så med friskrevet peber og en lille smule flagesalt inden servering.

IMG_0169.JPG

God fornøjelse og velbekomme!

Umiddelbart ser det ud til at være en lang to do liste for at par sandwiches, men jeg tror det tog mig 25-30 minutter, inkl alt – både klargøring, ventetid ift tilberedning og at samle. Dét synes jeg ikke er meget, når alt er frisk og nylavet.

Næste gang tror jeg at jeg vil kaste mig ud i at der eventuelt skal noget hjemmelavet løgkompot og eventuelt grillede asparges deri og måske nogle grillede små gulerødder som “pomfritter” til. Så ville de i hvert fald også sagtens kunne gå som aftensmad til madklubben eller andre gæster.

Husk du også kan følge med på instagram @diarydk

2 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

Laseroperation i Aarhus