• Lilletut og mor
  • Caroline Jacobsen
  • Triplets of Copenhagen *
  • Diary
  • Fit Mom
  • Østfronten
  • ···
Studie-, by- og blogtur

Bæredygtighed hos Knorr

Mandag i sidste uge hoppede jeg, sammen med søde Julie, på flyveren fra Aalborg til København, hvor vi skulle over og blive klogere på bæredygtigheden hos Knorr. Og det var virkelig interessant at høre, hvordan arbejdet med de mange tomater helt reelt foregår. Vi så videoer fra Spanien, hvor vi kom tæt på arbejderne og hele processen fra jord til bord. Det var tydeligt at disse arbejdere brændte for det arbejde de lavede.

IMG_6119 IMG_6122 IMG_6124

Vi blev inviteret ud i køkkenet, hvor deres Knorr-kok, Martin Lehnberg, havde lavet dejlige små anretninger til os. Jeg fik øjnene op for at der nemt og hurtigt kan laves lidt om i en forholdsvis simpel måltidsret fra Knorr, så den vil være mere end lækker nok til at servere for gæster.

Hjemme hos os er både kæresten og jeg studerende og med to små børn, skal maden i hverdagen være nem, børnevenlig, sund og gerne billig. Jeg har en rigtig dårlig vane med at skulle diske op med det helt store, når vi skal have gæster, hvor jeg udfordrer mine kokkeevner, vores køkkenfaciliteter og nok også resten af familien er sat på prøve, i forhold til at jeg skal kunne nå at udføre alt det jeg sætter mig for. Det lykkes ikke ret tit, så for det meste er jeg sur og tvæt på grund at stress og for høje forventninger til mig selv og maden, og/eller jeg står i køkkenet det meste af aftenen mellem retterne. Og dét er jo heller ikke sjovt. For vi får da gæster, fordi vi gerne vil nyde deres selskab.

IMG_6126 IMG_6128 IMG_6132

Jeg fik derfor enormt meget ud af at være til eventet, både for at få inspiration til at spice nogle hverdagsretter op til fest, men bestemt også til at finde ud af at Knorr faktisk laver nogle vildt gode produkter. Det er ikke “bare” måltidsretter, som jeg nok lidt har set det som tidligere. Der arbejdes hos Knorr med rigtig gode råvarer og de har stort fokus på bæredygtighed – deres mål er at alle deres produkter skal være baserede på 100% bæredygtige landbrugsråvarer i 2020. Jeg synes det er utroligt fedt at en så stor virksomhed som Knorr tager ansvar. De tager ikke kun ansvar for indholdet af det færdige produkt du køber i butikken, men bestemt også for medarbejderne med jord under neglene og produktindholdets tur fra mark til hylde. De tager så meget ansvar på den sidste del at de garanterer at der aldrig er over 150 km mellem mark og fabrik, når tomaterne bliver høstet. Den korte transport sikrer at det er friske råvarer der når frem og så reduceres CO2 udslippet. Knorr arbejder hårdt på at lære at deres produktion skal være mere bæredygtig og det er stort at en, så stor, virksomhed tager stilling og går forrest i kampen, kan forhåbentlig skabe fokus ude i de små hjem. Knorr aftager hele 7% af verdens tomater, hvorfor deres beslutning om at tage stilling, forhåbentlig, kan påvirke andre virksomheder og os private til at vælge at handle mere bæredygtigt.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

Studie-, by- og blogtur