• Lilletut og mor
 • Caroline Jacobsen
 • Triplets of Copenhagen *
 • Diary
 • Fit Mom
 • Østfronten
 • ···
Bæredygtighed hos Knorr

Børnefødselsdag 1 år og 4 år

November har herhjemme hos os stået i fødselsdagens tegn – vi har kunne nyde at fejre vores to små piger med vores dejlige familie. Jeg elsker at planlægge sådanne fester som dette og se glæden i Kornelias øjne, når der er pyntet op med flagranker, flag over alt og familiehygge med tid til spil, hygge og bare at være. Når vi er nærværende uden telefoner og computere i nærheden, så hygger vi herhjemme allerbedst og det var tydeligt at se at de begge nød at have deres nærmeste omkring sig, den dag vi havde besluttet det skulle holdes. Vi havde valgt at de to fødselsdage sagtens kunne slåes sammen, når der kun er 15 dage mellem dem.

bd12 bd9

Leonora havde fødselsdag den 2. november og hun blev selvfølgelig både fejret hjemme og i vuggestuen, hvor vi havde bær, frugt og babyships med til alle de små i yngste vuggestuen. Umiddelbart en sjov dag, hvor både Kornelia, Martin og jeg gjorde noget ud af at fejre hende og “holde hendes fødselsdag”, da hun jo var fuldstændig ligeglad. Når man er 1 år, så forstår man slet ikke alt det der alligevel. Ud over opmærksomheden og dén elskede hun jo så helt naturligt.

Den 17. november blev Kornelia fire år og hold da op, hvor havde hun glædet sig. Vi holdt familiefesten dagen før Kornelias rigtige fødselsdag, men det var ikke noget problem for hende at finde ud af. Vi ventede bare med at give vores gaver til den rigtige dag, så hun nød bare i stor stil at der var TO dage med gaver.

Jeg havde, som sidste år, fået min søde veninde Nadja, til at bage kagen. Sidste år var det en Dora The Explorer kage og i år havde Kornelia bestilt en fest med My Little Pony, hvorfor kagen selvfølgelig skulle være MLP-tema. Leonora fik en muffin af helt mørk chokolade, da vi havde vurderet at hun godt måtte få kage den ene dag, da den også var lavet af Nadja, så vi kunne bestemme at der ikke skulle være noget særligt over den i form af pynt, sukker og glasur. Hun fik selvfølgelig et enkelt lys i kagen og hun synes det var meget spændende. Det var ikke meget kage der kom ind i munden, da hun vist synes der skete for meget rundt om i stuen.

 bd8 bd1 bd14 bd7

Dagen efter familiefesten havde Kornelia rigtigt fødselsdag og hold da op, hvor har vi pludselig fået en stor pige. Hun vågnede selvfølgelig før os og sagde så at hun jo så bare ville sove rævesøvn, når vi kom ind. Hun faldt i søvn igen mens jeg var nedenunder for at hente flag og sætte mad på bordet, men vågnede, da jeg var på vej op af trappen. Hun rævesov så fint og blev alligevel overrasket og meget glad for vores sang og at hun nu E N D E L I G kunne holde sin 4-års fødselsdag.

bd4bd2

Det største for Kornelia på hendes fødselsdag, var uden tvivl at hun blev fejret i børnehaven. Og jeg stod dér inde til selve samlingen og gemte tårer og stolthed bag kameraet.. Jeg var SÅ rørt over det børnehaven gør for fødselsdagsbørnene. Der bliver sunget fødselsdagssang, hvor K fik lov til at vælge tre instrumenter. Herefter blev Kornelia “målt” fra 1-4 år. Hun ser lidt betuttet, men jeg var ikke i tvivl om at hun STORNØD det og var så stolt. Børnehaven giver et lys til fødselsdagsbarnet som gave, hvor deres navn og alder er skrevet derpå. Dette lys skulle K tænde og så gik det rundt til alle børnene for at de så skulle sende en hilsen til Kornelia. Kornelias bedste legekammerat, ud over hendes dejlige fætter, er den søde dreng E. Han sagde: “Stort tillykke med fødselsdagen prinsesse. Jeg håber du får en god dag og nogle gode gaver.” Så var jeg ligesom solgt og tårerne løb. Hold da op! Det var store ord fra en dreng på 4 år og jeg kunne se at K blev rigtig glad. Alle børnene var super gode til at sende hilsner og der var ikke ret mange af dem der sagde de samme – de er dygtige og super søde sådan nogle små børn. Kornelia fik herefter lov til at bestemme en leg og valgte “Hund der er én der har taget dit kødben” og det hyggede de sig med i nogle omgange, hvor K både startede og sluttede.

Afslutningsvis til fødselsdagssamlingen delte Kornelia udskåret frugt ud, på et fad. Der var virkelig meget frugt, men næsten alt blev spist og det var jo fedt. Børn og voksne elskede det og synes det var dejligt at det var så nemt at spise og sidde med.

bd6 bd15 bd3

Kornelia har nu spurgt om ikke nok hun må holde en fødselsdag herhjemme for alle Søhestene, som er dem på billedet. De er 18 børn og K vil vildt gerne holde en Mysterie-fest. Jeg går lidt og overvejer, hvor, hvordan og hvornår. Det må uden tvivl vente til februar, da vi simpelthen ikke har tid en lørdag/søndag formiddag før. Har dine børn holdt fødselsdag for deres børnehave, da de blev 4 år? Jeg synes umiddelbart at temaet er fedt, da det er muligt at lave nogle fede lege og udklædninger til børnene.

2 kommentarer

 • Hvor lyder det hyggeligt alt sammen! Det er tydeligt at se, at Kornelia nyder rampelyset i børnehaven, og hvor har hun dog bare den skønneste ven med sådan en bemærkning!

  Ift. afholde fødselsdag – tilbyder børnehaven ikke at tage med, så det kunne blive en hverdagsformiddag?
  I vores børnehave kan man invitere stuen til fødselsdag, og så følger der 2-3 pædagoger med. Win-win – det kan være svært at finde weekender nok + du/I står ikke alene med det (og pædagogerne hjælper endda med at rydde op på legetøj mv.! 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Søs

  Ja, sikke de er blevet fejret de to smuksakker. Det var en god fødselsdagsfest I holdt. Lækker kage, godt selskab og de sødeste fødselsdagspiger. Og hvor ser K bare stor ud på billederne!! Ikke til at forstå, de er fire…!!

  God idé med Mysterie-tema

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

Bæredygtighed hos Knorr