• Lilletut og mor
 • Caroline Jacobsen
 • Triplets of Copenhagen *
 • Diary
 • Fit Mom
 • Østfronten
 • ···
Legeaftaler i børnehaven

Ørebarn med godt humør – om dagen! 

Det er hårdt at være forældre til et ørebarn. Nogle dage hænger jeg ikke sammen og bliver ked af det, frustreret og vred. Jeg tror det er meget naturligt, når Martin og jeg aldrig får én nat med sammenhængende søvn så vi kan i perioder være meget tæt på kanten. Sund fornuft, overskud og overbærenhed er byer i Rusland – specielt for mig! Jeg har så svært ved at finde tilbage til land og bruger så meget krudt på at gå og være sur. Både på mig selv, Martin og pigerne. Og det er unødvendigt, hårdt og så drænene for alle involverede parter. 

Jeg forstår så udemærket godt at man bruger søvn eller mangel på samme, som tortur for det trækker tænder ud! Leonora er ikke sådan helt vildt fan af at sove om natten. Om dagen sover hun gerne. Så meget at vi bad vuggestuen om at vække hende efter 2 timer, da hun ellers ofte sover mellem 3,5-4,5 time. Og når hun sover middagslur på op til 4,5 timer, så er det klart at vi har svært ved at få hende til at sove hele natten. 

Pigerne står op herhjemme kl 6.15 og Leonora sover kun 2 timer i vuggestuen fra 11.30-13.30. Når hun kommer i seng kl 19.00, så sover hun oftest med det samme og uden problemer. Men! Så vågner hun efter nogle timer. Alt mellem kl 22-01 går Martin og jeg på nåle og holder vejret hver gang hun hoster eller leder efter en sut. Og når Leonora vågner om aftenen, så er det ikke altid nok at vi hår op til hende og viser vi er her. I løbet af få sekunder stikker hun i skrig og skrål, så det bliver svært at få hende til at slappe af igen. Når Leonora vågner om aftenen, så er hun oftest vågen i 1-3 timer og det er jo altid, når Martin og jeg er ekstra trætte og klar til at gå i seng. 

Når hun så endelig falder i søvn igen, så sover hun meget let og dårligt resten af natten. Jeg forstår det ikke! Hvorfor sover hun ikke? Leonora er ulykkelig om natten og det er kun Martin der kan trøste hende. Når jeg går derind, så bliver hun helt hysterisk og det er så ekstremt frustrerende! 

Leonora er et ørebarn. Hun har permanente T-dræn i begge ører, men trods dem har hun haft mellemørebetændelse et par gange. Det er så synd for hende! Men vi render til ørelæge hele tiden og får den ene penicillinkur efter den anden med hjem til hende. Vi føler det er op ad bakke med de ører her – vi kan ikke gøre noget der hjælper. Vi har forsøgt med at skylle ørerne, droppe mælkeprodukter med laktose, hæve sengen og hvad har vi. 

Vores lille pige har et stort temperament. Hun kan blive ekstremt hysterisk, men som udgangspunkt er Leonora en pige med et positivt sind. Hun er mild, glad, smilende, legende, nysgerrig, omsorgsfuld, kærlig, sjov, grinende, drillende og dejlig. Om dagen. 

Jeg tager gerne imod erfaringer og råd om, hvad vi kan gøre. Sådan som vores nætter er lige nu er nemlig ikke til at holde ud. Og det er uretfærdigt for både Martin, Kornelia, Leonora og jeg at vi ikke får sovet. Trætte forældre uden overskud er bare ikke ret sjove. 

6 kommentarer

 • Line Kristensen

  Virker det som om hun har ondt når hun vågner? For som jeg læser det du skriver, lyder det mest som om hun er i en periode hvor hun søger mere tryghed.
  Hvis det er tilfældet ville jeg ligge hende til at sove i jeres seng og når så i går i seng, så er i der jo ved hende, så hvis hun vågner bliver hun ikke utryg/føler sig alene.
  Det ville jeg gøre indtil hun har fået den tryghed opfyldt i en periode, og hun virker til at være klar til at komme i egen seng igen.
  Kan i ikke alle være i sengen må en af jer voksne så sove på sofaen/en madras 🙂

  Har hun derimod ondt så til ørelægen med hende igen igen og så må de komme i sving med at finde en holdbar løsning.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla

  Hej Kamilla

  Har selv en dreng, som har haft lidt med ørene, men slet ikke i samme grad, som du beskriver.
  Har dog en bekendt, som anbefalede os, at droppe al form for komælk, da dette er slimdannende, og vist især i ørene. Jeg ved ikke om du har hørt om det før, for jeg havde ikke! Vi har ikke selv prøvet, at udelukke komælk, men hendes dreng er også ørebarn af høj klasse, og de fik tippet af en zoneterapeut. Da de droppede komælken har hendes søn ikke haft problemer siden, og han nåede ikke at få dræn i, da det med komælken var løsningen for hans vedkommende. Han er ca på samme alder som leonora. Ved ikke om det er noget du tænker kunne afprøves for jeres familie, men ville lige dele det med dig.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne Lise

  Hvor jeg dog føler med jer og med jeres bette pige.
  Jeg er selv alene med min søn på snart 5år. Han er dog ikke dissideret ørebarn, men han har en meget svær grad af mbl – mangel (immundefekt), hvilket betyder ofte mellemørebetændelser, lungebetændelser, maveinfektioner mm. Da han gik i vuggestue, havde han i gennemsnit 5 dage/md hvor han var i institution. Resten af tiden var han syg. (Nu har han så lidt flere dage i institution/md. Men fortsat plaget af hyppig sygdom.)
  Dette påvirkede også hans evne til at sove igennem om natten. Han skulle derfor lære at sove, da hans naturlige evne til dette var blevet ødelagt. Endvidere havde/har min søn et meget stort behov for tryghed via fysisk kontakt om natten. For at lære ham at sove igen, lod jeg ham sove i min seng – så kunne han mærke og høre(vejrtrækning) mig om natten. På den måde fik han sin naturlige søvnrytme tilbage, og så begyndte jeg meget stille og rolig at lære ham at sove i egen seng. Han har også brug for en pause i løbet af dagen, hvor han kan trække sig tilbage og få lidt ro. Derudover skal han bruge ca en time til halvanden om aftenen hvor han geare ned inden sengetid.
  Min søn sover stadig i min seng, når han er syg eller når han tager nogle ryk i forhold til udvikling.
  At din datter bliver vred, hvis det er dig, der kommer ind til hende når hun vågner, kan være en naturlig fase -hvis det ikke altid har været sådan. Hvis det har stået på i længere tid, er det måske på tide at faderen træder til side og det bliver dig som putter, drager omsorg for hende om natten for en periode – og måske oftere om dagen, hvis der også er et mønster der (bare en tanke).
  Min søn havde også sådan en fase, men han “måtte nøjes” med mig, eftersom der ikke var/er andre. Jeg anerkendte hans følelser, men gjorde også opmærksom på at han måtte “nøjes” med at det var mig som trøstede ham mm. Og at når han havde lyst til at blive trøstet, så var der intet jeg heller ville. Det virkede

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • susanne kaas Ebbesen

  Kender alt til det med at have et ørebarn, men her hjalp drænene heldigvis og da han efterfølgende har haft mellemørebetændelse hjalp det med nogle øredråber.
  Har i overvejet/prøvet akupunktur eller zoneterapi?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pernille Bille

  Sødeste Kamilla, hvor er det bare hårdt at læse! I må simpelthen være de sejeste mennesker i hele verden, eftersom i stadig står oprejst på begge jeres ben.
  Jeg ville ønske jeg kunne komme med det gyldne råd der kunne løse problemet en gang for alle, men har desværre bare ikke erfaring med området. Dog har jeg kunne læse hist og pist, at mange har haft succes med at få fjernet polypper hos deres ørebørn, er det noget i har overvejet? Hvis det kunne hjælpe jer, ville det jo være intet mindre end fantastisk!
  Hatten af for jer begge – ja for jer alle 4 faktisk – og kæmpe kæmpe kram!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Susan

  Åårrhh, hvor jeg føler med jer..
  Min yngste søn, nu voksen, var også ørebarn som lille, havde mellemørebetændelser 12 gange fra han var 7 måneder til han var knap 4 år, hvor han fik taget sine polypper og for gud ved hvilken gang fik lagt dræn ind, så slap vi af med det, men jeg tror også at han sig voksede fra det..

  Jeg har også rendt op og ned af gulvet om natten, haft ørelæge på besøg, hvor han blev punkteret, det var så hårdt..

  Det er en meget ringe trøst, men jeg håber for jer, at hun kan vokse sig fra det..

  Håber sådan at der kommer andre på banen, der kan hjælpe jer..

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

Legeaftaler i børnehaven