Godnat og sov godt

Afstem dine forventninger til ferien

Når forældrene holder ferie, så holder børnene også ferie. Sådan er det i mit hovede og derfor valgte vi selvfølgelig at pigerne skulle være hjemme sammen med mig, selvom Martin først har ferie fra næste uge. Jeg havde håbet på godt vejr, hygge, masser af tid, overskud, ture ud i sommerlandet, inde- og udeleg hele dagen, hygge med madlavning, picnics og alt det sjove derimellem.

   

    
 Hold da op en opgave jeg er kommet på! Vejret er nærmest ikke værd at skrive om, pigerne sover begge enormt dårligt om natten og er derfor vældig diskussionslystne, grænsesøgende og det virker for uoverskueligt for dem at finde sig til rette i rollen med at skulle være hjemme hos mig. 

Vi har to piger med tre års mellemrum, som begge kræver og ønsker forskellige ting. K vil gerne lege rolige hygge- og rollelege, mens L farer rundt med krudt bagi og hele tiden spørger om at komme ud og hun vil alt andet end det vi er i gang med. Hun keder sig enormt hurtigt og deres forskellige krav er både svære at tackle for dem selv og for mig. Jeg er træt. Jeg nyder at jeg har muligheden, men øver mig også enormt meget i at sænke mine forventninger og lader det hele komme mere af sig selv. Det er jo “bare” mine børn – de vil jo aller helst at jeg “bare er der”. At vi har tid, slapper af, får lidt mere løs snor til de praktiske gøremål og forventninger som påklædning, spisning og ikke minst oprydning. Og det har vi. Jeg skal bare huske at en god sommer ikke måles i, hvor mange madpakker jeg har smurt til udflugter, hvor mange ture i Zoo vi har haft, hvor meget vi har sovet, hvor rent og opryddet der er eller hvor mange gange der er blevet givet solcreme på. 

Vi nyder. Vi er. Det regner. Og det er ok. Bare vi er sammen! ??

 

1 kommentar

 • Line

  Altså min datter synes det er SÅ fedt hvis vi kan holde te selskab med alle bamserne og serverer mini oreos og vand, eller holder picnic i hendes legehus, eller laver modellervoks kjoler til sådan nogle “Magc clip” Anna og Elsa dukker, eller ser en film og spiser popcorn, eller hører en lydbog sammen… Ja i det hele taget bare at vi laver noget sammen og er nærværende 🙂

  I haven i Aalborg ligger Noahs Ark, den skal vi besøge snart og den 23. Juli har “Peder Pedal” premiere i biografen, den skal vi også ind og se.. Ellers er der jo The Reef i Frederikshavn..

  Jeg har også købt sådan et børne “sminke” sæt og pink og lilla neglelak, hun elsker sådan noget og at sætte hår, så det skal vi også hygge med i løbet af sommeren, men lige nu er hun på ferie hos farmor på hendes båd og hun ELSKER det bare, de fanger krabber i regnvejr, maler i malebøger og spiller spil, og hun nyder det bare så meget.

  I næste uge tager hun så på ferie hos mormor et par dage sammen med sin fætter og kusine, så det skal også nok blive et hit.

  Vi har lige været 2 uger i Tyrkiet og hun elskede det, men hun er lige så tosset med bare at hygge rundt med os, farmor eller mormor, så jeg tror egentlig det er ligegyldigt hvad man laver eller hvor man er, bare man er sammen og har tid, så skal børnene nok elske det 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

Godnat og sov godt