Set i madkassen #2

Vaccine og vitaminpiller. For eller imod?

For omkring et halvt siden blev Kornelia vaccineret, det var hendes 5-års vaccine og vi var meget spændte på, hvordan hun ville reagere på det. Både hos lægen og bagefter. Kornelia er ikke ligefrem fan af læger og ørelæger, men det er blevet bedre og bedre, for vi kan jo tale meget med hende om, hvad der skal ske. Ikke at det jo altid er en fordel at forstå hvad der skal ske, når lægebesøget faktisk handler om en forholdsvis stor nål i armen. Men selvfølgelig skulle hun vaccineres, så vi måtte få det bedste ud af en halvdårlig oplevelse.

Heldigvis gik det super super godt! Vi havde en dejlig dag sammen, hvor vi efterfølgende var på café og hyggede os med frokost og lidt tosomhed. Dagen efter var Kornelias overarm hævet, blå og øm. Efter nogle få dage gik ømheden allerede over, men armen var hævet og blålig i næsten tre uger.

Kornelia får hver dag vitaminpiller og vi taler meget med hende om, at både vacciner og vitaminpiller er med til at give hende et skjold, der beskytter mod både forkølelse, så hun ikke så tit bliver syg og det hjælper hende endda også mod nogle lidt farligere sygdomme, så hun forstår godt, hvorfor det er vigtigt med vaccine, selvom det kan gøre lidt ondt.

Er dine børn blevet vaccineret? Hvorfor, hvorfor ikke? 

3 kommentarer

 • Mine er også vaccinerede samt får vitaminpiller dagligt. De spiser varieret, så det er ikke fordi vitaminpiller erstatter sund og varieret kost. Vi bor i New York det næste år, så begge børn er også blevet vaccineret mod både Hepatitis A og B, som er et krav for de kan komme i skole. I staten New York skal børn, som går i offentlig skole eller daycare vaccineres mod de sygdomme, som vi også vaccinerer imod i DK samt mod skoldkopper og Hepatitis A og B. Jeg synes, det er betryggende, at alle børn skal vaccineres og at det ikke er til diskussion. Jeg er med på, at der er bivirkninger forbundet med vacciner, men er de ikke så få i forhold til katastrofale konsekvenser af sygdoms epidimier?!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ida

  Selvfølgelig er de vaccineret. Mener bestemt at det er et fælles ansvar vi har som forældre, og jeg er fuldstændig uforstående overfor at nogle vælger ikke at vaccinere deres børn. Bliver faktisk lidt harm over at mit barn er udsat for en reel risiko for at få en alvorlig sygdom, pga. at han (muligvis) er sammen med børn der ikke er vaccineret. Det kan undgås og bekæmpes 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Signe O.

  Mine børn er så absolut vaccinerede! Og (med fare for at blive lynchet) jeg mener, det er komplet uansvarligt at lade være! Jeg vil vove den påstand, at de der er imod vaccine, aldrig har set et barn være alvorligt syg af fx mæslinger, Tro mig, det er eddermame ikke sjovt!
  Desværre er problematikken jo ikke “kun” begrænset til at omhandle de ikke-vaccinerede børn, men derimod alle, idet det store antal ikke-vaccinerede åbner op for risikoen for diverse epidemier. Så jeg mener egentlig, vi har et fælles ansvar hér!
  Og ja, min datter har også fået HPV-vaccine, og vi betaler formentlig selv for at få vores søn vaccineret også.

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

Set i madkassen #2