1. søndag i advent - vind Sandorm fra bObles

Brombærjul

Det er første gang vi skal være ordentligt på plads i huset i december, da vi sidste års julepynt og julestemning i stor grad led under at vi var i fuld gang med en totalrenovering af Brombærhuset. Vi er sådan set stadig i gang med en totalrenovering, men denne gang er det den halvdel af huset vi på nuværende tidspunkt ikke bor i, nemlig 127 m2 kælder. Vi mærker det derfor ikke sådan rigtig – i hvert fald ikke nok til at det kan påvirke julen i år.

Familiens nisse hedder Bertil og han er heldigvis flyttet med os ind her, som Kornelia er  lykkelig for. Vi har nemlig en nisse der laver et minimum af nissestreger, men derimod primært giver gaver og gør søde ting. (Heldigvis, når det er de voksne der altid skal finde på OG rydde op efter nisseballaden..)

Nisse Bertil er igen flyttet ind og Kornelia blev ELLEVILD, da hun opdagede det i morges. Ville have elsket at have opdaget hendes reaktion – hun hvinede, hoppede op og ned og sprang mig i total lykke om halsen og var nærmest rørt over han var kommet. Den der vidunderlige umiddelbare reaktion på jul, nisser og overraskelse, som kun børn kan have. Det var pragtfuldt! Traditionen tro er der blevet sat en dør op med dertilhørende tilbehør, som det skal være herhjemme! Jeg elsker det!

Bor der en nisse hos jer?

img_2461

Stort set alt vores julepynt gik i stykker og måtte smides, da vi sidste år, pludselig opdagede vand i kælderen på grund af en håndværkerfejl, da vi kom hjem fra juleferie. Julepynten var jo, som skrevet ovenover, ikke fremme sidste år på grund af renoveringen, så det stod i kælderen, blandt næsten alle vores andre ejendele. Derfor er julen meget minimalistisk i år – mere end jeg egentlig ønsker det, men sådan må det være for nu. Jeg skal have stillet vores (overlevede) Filigran ind i stuen snart, så pigerne eventuelt kan producere noget pynt dertil.

Kalenderlyset er et jeg købte sidste efterår, men som vi jo ikke fin brugt. Det kunne godt tåle vand (håber jeg!) og er derfor kommet på bordet og klar til på torsdag. Helt minimalistisk er lyset blevet stillet på en skive birketræ, så dét udgør vores juledekoration i år.

img_2475

Vores sorte Kubus stage er blevet til årets afventskrans, selvom jeg drømmer om den fine simple udgave fra Ferm Living, find den HER.

Jeg er på jagt efter eukalyptusgrene, grene med røde vinterbær, samt en mistelten. Dét er en ret svær opgave, da jeg jo ikke er den eneste med de tanker..

Hvor meget pynter du til jul? Er du klar med julepynten til på torsdag?

1 kommentar

  • Else

    Ja der bor en nisse hos os. Han hedder Nissepjok og har boet hos os i mange år. Vi har ikke set så meget til ham de sidste 20 -25 år. Men for ca. 25 år siden fik vi besøg af ham hele december måned. Han skrev breve til vores søde datter og hun skrev tilbage til ham og lavede risengrød, som blev stillet op på loftet, hvor han boede. I rigtig mange år kom han på besøg. Pludselig var han borte, men mon ikke han lever videre et andet sted, ja måske har han fået et nyt navn og sin egen fine indgangsdør med trappe og juletræ. Glædelig jul

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

1. søndag i advent - vind Sandorm fra bObles