Mads Nørgaard favoritter til børn

FIREOGTYVE dage siger du?!

Da jeg efter aftensmaden i dag talte med pigerne om, at der i morgen kun er 24 dage til juleaften, hvor vi skal spise både and, flæskesteg og medister, danse om juletræet og åbner gaver, kunne Kornelia slet ikke overskue det. “FIREOGTYVE DAGE??” Hun synes at der er alt for lang tid til, at julen starter. Forklarede hende at den fra i morgen allerede er i fuld gang.

img_2510

Det er sjovt med julen og barndommen – jeg kan sagtens huske at ventetiden nærmest ikke var til at holde ud. Den ene dag var længere end den anden og jeg mindes at jeg talte ned til juleaften i mange år. Efter jeg er blevet voksen og særligt efter jeg har fået pigerne, så flyver månederne afsted. Specielt december. Derfor har jeg i år taget en beslutning om at jeg i decembermåned vil nyde roen, ventetiden og stjæle lidt af pigernes fortryllende jule-utålmodighed, så jeg kan være nærværende og tilstede. For ellers smuldre denne måned mellem hænderne på mig i tøjvask, aftensmad, putninger, gaveindkøb og juleræs inden jeg får set mig om. Og dét ønsker jeg virkelig ikke!

Derfor lavede jeg lynhurtigt en portion boller i karry, da vi kom hjem fra skole, børnehave og arbejde i eftermiddags. Det stod så på komfuret mens vi legede med LEGO i hele stuen. Jeg sad på gulvet med dem i næsten to timer, hvor vi ikke lavede andet end at bygge togbane, finde de rigtige klodser og hygge os. Det var vidunderligt, humøret og overskuddet var højt hos os alle og legen flød og pludselig var det spisetid. Efter maden satte vi årets første grød frem til Nisse Bertil og pigerne sad foran hans lille hvide dør og ventede og ventede. Og ventede. De sad nærmeste helt tryllebundet og kiggede på døren i håb om at se et lille glimt af husets lille nisse. Til sidst måtte jeg lokke dem i seng med at det jo allerede er i morgen tidlig vi skal have åbnet gaver og at Nisse Bertil jo ikke kom ud og spiste, når de sad lige dér og han jo sikkert var sulten. Det hjalp.

img_2504

Nu glæder jeg mig i morgen tidlig til at overraske dem med deres (alt for!) mange julekalendre. Dagen skal starte langsomt, med julemusik i stuen og tændt kalenderlys. Jeg glæder mig til at se deres nærmest euforiske øjne, når de opdager at Nisse Bertil både har spist grøden OG kvitteret med intet mindre end 6 julekalendre til dem hver. Vi skal vist op i god tid.

Så godnat herfra og rigtig glædelig jul!

Måske finder I tid til at producere hjemmelavede julegaver, lave en overraskelse til nissen eller også er det måske på tide at få lavet ønskesedlen færdig? Du kan finde inspiration til ønskerne HER.
Har du set du kan vinde en Sandorm fra bObles lige HER på bloggen?

img_2506

2 kommentarer

 • Jeg husker også spændningen som var det igår 😀 Selv glæder jeg mig også meget til min kæreste skal åbne sin pakkekalender. Håber de bliver glade for Bertils 😉

  – A

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Kamilla

   Ja det er utroligt som julens minder har printet sig fast i hukommelsen, sådan har jeg det i hvert fald. Hvor sødt at du har lavet pakkekalender til kæresten! Tak for din kommentar <3
   KH Kamilla

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

Mads Nørgaard favoritter til børn