Weekend!

Mit store lille skolebarn

I sidste uge sov Kornelia oppe i Dussen (SFO’en) med hele sin klasse. Det er en ret ambivalent følelse at aflevere sit barn i forholdsvis ukendte menneskers varetægt. Kornelia går i 0.klasse og jeg synes stadig hun er min lille pige, selvom hun slet ikke har det på samme måde. Hun kan være lille, mild, stille, indadvendt, forsigtig, afventende, genert, (over-)tænkende og tryghedssøgende. Men efter hun er startet i skole har vi også set at hun kan være total modsat. Det er nogle gange skræmmende så hurtigt humøret og overskuddet kan vende. Kornelia er en meget, meget stærk pige, så stærk, forstående og tålmodig at det nogle gange skræmmer mig. Er nervøs for om hun nu kan rumme det hele, men sådanne tanker har man nok altid om sine børn.

Hvornår kommer reaktionen” på de ting de bliver udsat for her i barndommen? For det er et kæmpe skift at starte i skole, større end noget andet skift og jeg er så ubeskrivelige stolt, når jeg ser hvordan Kornelia klarer sig med at lære både fagligt og socialt. Jeg tror egentlig Kornelias reaktion på skolestart er godt i gang, så Martin og jeg kæmper lidt for at finde fodfæste og stå fast. Hun prøver ofte vores grænser af, så vi prøver på at vælge vores kampe og få overskud ind på alles kontoer herhjemme, så snart det er muligt. Afslapning, nærvær og hygge er nøgleordene for os. Når vi har for travlt med huslige pligter, er for trætte eller skynder for meget på pigerne med det ene eller andet, så vælter korthuset for vores store pige. Hun har brug for ro, struktur og stabilitet for at lade op. Hun ligner mig..

Jeg afleverede en pige med “hele kroppen fuld af sommerfugle“, som slet ikke kunne vente til at skulle møde ind i Dussen kl. 18 og jeg tror hun spurgte mig 20 gange fra kl. 15-17.50 om hvornår vi skulle gå op på skolen. Hun har før sovet hos mine forældre, svigerforældre og hjemme hos sine fætre, men aldrig et helt nyt sted uden nogle af hendes velkendte personer.

Men det gik SUPER godt. Jeg kunne dagen efter hente en pige efter skoletid der plaprede løs om alt det hun havde oplevet. Er så glad for at Kornelia er havnet i en rigtig god klasse – med de skønneste børn og voksne. De er så søde, hjælpsomme og gode ved hinanden!

img_3951

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

Weekend!