Stilhed før stormen..

Vi skal kunne tale om alt

Jeg hører (igen) podcast med Fries Befrie Guys og de to dygtige kvinder tager sådan nogle gode og meget vigtige emner op. Har blandt andet lige hørt deres afsnit “Om at bære livet med sig” og det har virkelig sat nogle tanker igang.

Jeg kan kun give de to mega seje kvinder ret i at vi skal tale om tingene. Specielt de svære ting. Nu kommer jeg nok til at generalisere en del, men når jeg skriver “vi” i de følgende afsnit, så er det min holdning, men som jeg ikke tror jeg er alene om.

Vi har det med at miste sproget for de ting der gør ondt. Vi hverken kan eller vil tale om det – tingene bliver for private, ømtålelige og det er nemmest at lade være. Sådan må det ikke være.

Hellere finde grænsen ved at prøve at hjælpe, end bare at lade tingene bliver værre. Vi skal spørge dem vi holder af om de er okay. Stille de hårde spørgsmål, når livet er hårdt. Være ærlige, når vi bliver spurgt og det for alvor gælder. Hvornår har det nogensinde været forkert at ville hjælpe. Af sit gode hjerte have lyst til at gøre livet og hverdagen lettere for dem vi holder af. Vi skal nogle gange presse på for at passe på. Det er bedre at være lidt for meget end lidt for lidt.

Det er vigtigt at vi ikke lukker øjnene og lader som om problemerne ikke er der!! Det er bedre at få en afvisning end ikke at gøre noget. Tænk hvis du først tager mod til at hjælpe, når det er for sent! Vi skal gøre det af og med kærlighed.

Vi må ikke være bange for at såre. De svære ting gør ondt og det gør mere ondt på dem der går alene med tingene.
Ingen skal være alene! Vi har alle et ansvar overfor hinanden.

img_3059

Jeg vil øve mig på at tale med mine nærmeste og mine gode venner om de svære ting. De ting, dem jeg elsker, bærer rundt på. Jeg vil lytte, give et kram og turde. Turde være her for dem jeg elsker, også når det kan være svært, pinligt, hårdt, sørgeligt og måske endda risikabelt. Vi skal alle øve os, så lad os gøre det sammen.

Hvornår har du sidst talt med dine nærmeste om de svære ting? Talt med dine veninder om de ting der gør ondt? Skilsmisse, det mistede drømmejob, alvorlig sygdom, dødsfald i familien eller alle de andre ting, som livet kan byde én.
Hvornår har du sidst spurgt igen, når én du holder af har sagt “jeg har det fint“, men du så tydeligt kunne se, høre og mærke at det bestemt ikke var tilfældet?

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

Stilhed før stormen..