Gohexa legemåtter

Er dit barn aktivt nok?

INDLÆGGET ER SPONSORERET

Hvad gør man, hvis ens barn hellere vil sidde og spille computer, tegne, lege med LEGO, læse en bog eller en anden indendørsaktivitet, der er mere eller mindre inaktiv? Jeg tror at alle forældre ved at børn skal være aktive mindst 6o minutter hver eneste dag, men husker vi at hjælpe vores børn op af stolen?

Har du hjulpet dit barn i dag?

Vores børn går til sportsaktiviteter i den lokale forening og de er meget aktive i børnehave og skole, men samtidig synes vi også det er enormt vigtigt at de skal komme op og røre sig efter skoletid, i weekenden og i ferierne. Det behøver ikke være noget vildt, det kan være en tur på løbehjul, en god hoppetur i trampolinen, tumleri og motorisk leg med deres bObles eller hele familien til dans på stuegulvet til høj musik.

Begge vores piger elsker heldigvis at bevæge sig og jeg tror på at det er fordi vi har givet dem nogle gode vaner, som hele tiden skal holdes ved lige og dét er vores ansvar som forældre. Vi skal give vores børn nogle sunde vaner, både med motion og kost. Jeg synes det vigtigste vi kan lære pigerne, udfra den alder de har nu, er at det skal være sjovt at være aktiv. At der meget gerne må grines, leges og pjattes, når vi er aktive. Vi prioriterer at være med på stuegulvet, på trampolinen eller græsplænen, da vi er pigernes rollemodeller.

Har du danset med dit barn i dag?

Mit bedste tip må være at planlægge de mere kedelige ting på forhånd, som for eksempel madlavning, så eftermiddagen kan bruges på at danse i stuen, gå en tur, spille bold i haven eller anden form for fysisk aktivitet med børnene i ulvetimen. Det kan være svært at holde dem vågne og igang, når de først er hjemme fra skole/institution og så synes jeg det er i disse timer, hvor der bliver talt om hverdagen, hvor der er tid og rum til at stille spørgsmål og tale om følelserne. Både dem der kan gøre ondt i maven ved misforståelser eller dårlige oplevelser, men også dem der giver sommerfugle ud i fingerspidserne fordi man har gode veninder og har leget sjove lege.

img_9636

img_9637

img_9638

Reima har givet en udfordring til børn over hele verden! Udfordringen Reima Kidventure går i sin enkelthed ud på at Reima vil have børn over hele verden til at bevæge sig noget mere. 1.000.000 timers bevægelse for at være helt præcis og der er massevis af præmier på højkant. Tilmeld dine børn og vær med i både ugentlige præmier og en fantastisk hovedpræmie – en familietur til magiske Lapland. Du deltager i udfordringen ved at registrere dit barns daglige aktivitet.

Kender du ReimaGO? Du kan få en lille aktivitetssensor, der måler dit barns aktivitetsniveau hele dagen. Den måler hverken kalorier eller skridt, men varigheden og intensiteten af dit barns bevægelser. Disse data bliver aktiveret i en app på din telefon og kan uploades direkte til udfordringen, så du automatisk deltager.

Indlægget er sponsoreret af Reima. Jeg er blevet betalt for at skrive indlægget –
 tekst, holdninger og meninger er mine egne.

2 kommentarer

 • Det var da et fantastisk initiativ, jeg melder mine børn til. Amerikanske børn kunne helt sikkert lære lidt; de bliver kørt i skole enten i bil eller i skolebus, der er kun et frikvarter med aktiv leg og så hjem igen om eftermiddagen i bus eller bil. De fleste her i New York bor i lejligheder, så de har heller ikke nogen have, de kan springe ud i når de kommer hjem.
  Jeg var meget opmærksom på, da vi flyttede herover, at begge børn skal røre sig mere før og efter skole end de er vant til, for skoledagen er ret fysisk inaktiv. Vi går til og fra skole, det er 20 min hver vej, gerne en legeplads på hjemturen eller en gåtur efter aftensmaden. De går begge til tennis og Emil også til fodbold. Det ligger heldigvis helt latent i dem, at de skal røre sig dagligt, og de er selv undrende over, hvor “dovne” amerikanerne er.
  Ha’ en fortsat skøn efterårsferie, vi ses til jul, og jeg tror, Nanna er klar på noget fodbold i det nye år 🙂
  Kram

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hvor har du nogle seje, modige unger (:

  – A

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

Gohexa legemåtter