Mus på hjernen

November = fødselsdag

Kornelia og Leonora har begge fødselsdag i november, Martin og jeg har begge fødselsdag i april, hvilket er super lækker for vi slår fødselsdagene sammen, så vi holder to fødselsdage om året. Altså dem der af lidt større karakter, hvor vores familier kommer. Derudover kommer der selvfølgelig også fødselsdagene for veninder, klassekammerater og venner. Jeg nyder at holde fødselsdage, men har i år valgt at skrue gevaldigt ned for ambitionsniveauet, da jeg ikke kan overskue det.

Kornelias fødselsdag bliver ikke så nøje planlagt som hverken sidste eller forrige år, hvor vi holdt temafest med cirkus det ene år med både festlige invitationer, byg-selv-mini-burgere til frokost, slikbar, hjemmelavet manege, udklædte børn og voksne, popcornmaskine, candyfloss, “photobooth” og cirkusaktiviteter, der var næsten ikke tid til at børnene kunne lege frit på værelserne inden de blev hentet hjem af deres forældre, med eget poloraidbillede og en stor slikpose i hånden. Det var helt bevidst for at holde alle 15 børnehavebørn igang hele tiden.

cirkus_cirkusfoedselsdag_foedselsdag_tema_cirkustema_boernefoedselsdag_19

cirkus_cirkusfoedselsdag_foedselsdag_tema_cirkustema_boernefoedselsdag_4

boernefoedselsdag_diary_blog_foedselsdag_aalborg_blogger_aalborg_blogger_aalborgblog_mommyblog_lifestyleblog-1024x683

Den anden børnefødselsdag var med indianertema, hvor det kun var pigerne fra Kornelias klasse der var med. Der var gjort klar så de kunne være kreative med at lave og pynte deres egne “indianerhatte” med fjer, der var “photobooth”, både børn og voksne var udklædte, de fik byg-selv-mini-burgere til frokost, der var planlagt indianertema-lege, der var tid til lidt fri leg inden hvert barn blev sendt hjem med deres eget poloraidbillede og en stor slikpose.

194bfcb9-7461-4a62-95fe-29624b47f318

1e77dd5d-28d7-4f1b-8d7c-f4fe9de31cae

På mandag skal Kornelia holde fødselsdag for pigerne i sin klasse igen. Jeg glæder mig. Hun glæder sig. Vi har talt meget om at der i år ikke skal være et tema og dét er hun heldigvis helt okay med. Hun har, som de andre år, fået lov til at være aktivt med til at planlægge fødselsdagen. Det eneste hun har ønsket sig i år er en skattejagt rundt i huset, hvor pigerne finder den slikpose de skal have med hjem, have taget billeder og så skal der være masser af tid til at de bare kan lege på værelserne.

Samtidig med jeg selv har truffet en beslutning om intet tema, udklædning og massevis af planlagte lege osv, så skal jeg alligevel sidde en smule på mine hænder de her dage op til fødselsdagen. Det er første gang vi skal holde det en hverdag – det bliver mandag eftermiddag lige efter skole, hvorfor vi denne gang ikke skal arrangere frokost for dem, men kan nøjes med en hyggelig snack. Først havde jeg overvejet det helt store udtræk, hvor pigerne kunne få lov til selv at pynte deres cupcakes, men jeg har valgt at det skal være helt simpelt.

Jeg sætter små cupcakes, flødeboller, halve boller med smør og en masse frugt og bær frem til dem, som de får når der er blevet pakket fødselsdagsgaver ud. Så kan de tage det de har lyst til og spise det ved spisebordet, hvorefter der er masser af tid til fri leg.

Inden de skal hjem sætter vi gang i skattejagten rundt i huset. Her skal de lave snørebåndkonkurrence, sætte halen på en mus (selvfølgelig!) og til sidst have taget et billede, som de må få med hjem. Rundt på hele ruten vil de få øje på deres slikposer der vil være gemt i hele huset, men de må ikke tage dem eller fortælle til de andre hvis de får øje på slikposer. Før efter de har fået taget billede. Så skal de nemlig hjælpe hinanden med huske hvor de var og finde de 11 slikposer de har set rundt på ruten. Jeg er sikker på det bliver en succes, ved at Kornelia vil blive glad for en anderledes skattejagt end de før har prøvet. Temaet for denne fødselsdag må altså være fri leg og hygge – en dag med få sjove aktiviteter der udløser slik til Kornelia og hendes veninder. Jeg er sikker på vi alle får en sjov, skøn og helt igennem herlig eftermiddag med alle de søde piger vi skal have på besøg.

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

Mus på hjernen