Jeg er tyk.

Pigeværelse til 7-årig pige

Kornelia elsker at være på sit værelse, både alene, med legeaftaler og med Leonora. Kornelia bruger sit værelse til at slappe af, være kreativ, koble af, lege, være hemmelig, dimse rundt, lektier og ro. Det er hendes safe og hun har brug for sit værelse. Jeg har selv behovet for at trække mig tilbage, for at kunne være eftertænksom, til at kunne fordøje oplevelser og hverdagen generelt og til alene-tid. Kornelia minder meget om mig på dét punkt og jeg øver mig i at give hende lov til at få ekstratid derinde, da behovet bliver større jo ældre hun bliver. Altså hendes behov. For jeg ville elske at kunne give hende det rum, sammen med mig, men det er utopi. Jeg ved at Kornelia ikke trækker sig fordi hun er sur eller ked af det, men simpelthen bare fordi hun ikke kan undvære alene-tid for at kunne rumme det hele og have det overskud hun render rundt med, når hun så er sammen med andre.

Kornelia bruger sit værelse til at lade op og dét er nødvendigt for hende, så jeg bestræber mig på at indrette værelset efter hendes interesser og behov, så hun kan få slappet af og hygge sig samtidig. For nyligt har jeg sat en knagerække op til hendes tasker mm. og en halv kuppel op til hendes mange sløjfer til håret. Derudover har hun sit skrivebord, som hun er så vanvittig glad for. Hun sidder her og læser, tegner og leger. Lektierne laver hun ude i stuen, hvor jeg sidder sammen med hende. Jeg synes det er vigtigt at det bliver gjort sammen med en voksen, også selvom der er styr på det. Børn har godt af at blive støttet og guidet, samtidig med det er vigtigt for mig at vide at jeg kan presse hende lidt, hvis hun er for sløv eller sjusket. Der er jo ingen grund til at sløse, bare fordi man har styr på det, vel?!

Hvordan bruger jeres børn deres værelse? Nogle af mine veninder fortæller at deres børn nærmest kun bruger værelset til at sove i, da de ikke vil lege derinde (eller andre steder) alene. Det ville jeg synes var hårdt, da jeg jo også engang imellem har brug for ro.

Det næste vi skal have styr på derinde er noget på væggene – jeg kan bare ikke helt finde ud af, hvad det skal være. Har du nogle gode forslag?

img_2750

2 kommentarer

 • Vores datter bruger sit værelse rigtig meget – hun leger meget med Playmobil og med sit madlegetøj. Hun har længe ønsket sig en café så jeg overvejer at kaste mig over et DIY projekt med en disk til hendes fødselsdag i august – en med hjul så den kan køres lidt til siden når hun ikke lige bruger den. Overvejer dog også et String skrivebord fordi hun tegner meget – men begge dele er der ikke plads til 😉 Er i glade for jeres skrivebordsplads mon?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Kamilla

   Hej Jette,
   Tak for din kommentar. Hvor lyder det hyggeligt med Playmobil og madlegetøj på værelset. Spændende med et DIY projekt af en café. Det vil jeg da gerne se billeder af, når du er færdig. Vi er SÅ glade for vores String skrivebord, kan klart anbefales, da det også kan indstilles i forskellige højder osv.
   KH Kamilla

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

Jeg er tyk.