Lukker du så bloggen ned?

Kardemomme By er veldig deilig

Kender du historien om Kasper, Jesper og Jonathan? Har du børn har du sikkert fortalt dem historier om de tre frække røvere. Jeg kender dem ligeså godt som jeg kender Emil og Pippi. Jeg har fået fortalt og læst historierne som barn, har set opsætninger på teater med min folkeskole og så har jeg selvfølgelig fortalt og læst historierne for vores døtre, ligesom jeg også har haft dem med i teatret for at se historien om Kasper, Jesper, Jonathan og alle de andre skæve beboere i Kardemomme By.

Kulisserne om Kardemomme By er derfor meget velkendte og jeg elsker at gå rundt deroppe. Denne gang vi er her er der meget mere liv i Kardemomme By, da alle butikker er åbne. Vi har haft et dejligt gensyn med bageren, hvor vi boede ovenpå bageriet sidste år. Derudover har vi været hos Barberen, Pølsemageren, Kunstforeningen, Politistationen, Postkontoret, Tante Sofie, Tårnet hos Tobias og Brandstationen. Hver eneste dag i højsæsonen heroppe bliver man inviteret på Byfest i Kardemomme By og det er en kæmpe oplevelse, samtidig med at du på torvet kan være vidne til en vaskeægte katestrofe i Kardemomme By. Der er brand i Tårnet hos Tobias og papegøjen og den skal slukkes af alle byens beboere – det er spændende, hvordan de alle klarer det uden en brandmester i byen.

Vi elsker alle at være i de små gader og der er så vanvittig hyggeligt og en helt ubeskrivelig stemning. Hele byen er fyldt med mange skønne farver, skæve vægge og fantastiske indbyggere, som man møder rundt i byen. De er alle i deres dejlige roller, som de indlevende viser børnene med smil, kram og vink. Selvom vores piger faktisk nogle gange har overraskende svært ved at forstå det norske, så er det slet ikke et problem i forhold til den oplevelse de får. Der bliver taget tid til at spørge langsommere og mange af dem der arbejder der (og alle andre steder i Dyreparken, Abra Havn osv) er gode til at skifte de svære norske ord ud med et par danske og kommunikationen er tiptop lynhurtigt. Kardemomme By er virkelig et besøg værd! Hvem vil ikke gerne prøve at sove i Kardemomme By og vågne op til Vognmester Syversens sang eller den dejlige duft af friskbagt brød?!

Psst.. Har du forresten hørt at Jesper har fået sit egen Cirkus? Vi har været så heldige at være inde og se hans forestilling i går og det glæder jeg mig til at fortælle meget mere om. Det hedder Sirkus Jesper og er en nyhed i Dyreparken – det er super hyggeligt og et ekstra plus ved at besøge parken. Det hele er så gennemtænkt heroppe og vi er alle helt vildt overvældede over at være her. Så meget at pigerne faktisk lige nu er inde for at få en pause med en middagslur. I aften kl 23.00 skal vi ind og se forestillingen “Kaptajn Sabeltand og Grusomme Gabriells skat” og det glæder vi os til, så vi skal lige have slappet af, så vi er helt klar. Når vi smutter over i Dyreparken igen, skal jeg en tur ind i Spøgelseshuset. Hvis jeg tør?!

2 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

Lukker du så bloggen ned?