Madplan i sommerhuset

Kornelia betyder kornblomst på gammeldansk

Umiddelbart vil jeg ikke sige at jeg kommer fra landet, men når jeg får en følelse af at være hjemme og når min barndom var omringet af marker som dette, så må jeg nok erkende at jeg kommer en lille smule fra landet. Kornblomsten er min yndlingsblomst og jeg synes det er så hyggeligt at have fået en endnu stærkere følelse til planten efter jeg har døbt min ældste datter Kornelia. Hendes smukke navn betyder nemlig kornblomst på gammeldansk. Hvor fint er det lige med sådan en smuk navnebetydning?

Selvom jeg har set dette syn af blåplettede marker hele mit liv, så tager det stadig pusten fra mig og jeg gerne op for at nyde synet. I dag lå vores kamera i bilen, så jeg kunne forevige de smukke farver. Hvert år da jeg var barn stoppede vi bilen på vej til Skt. Hans, da vi skulle plukke en kæmpe buket til min mors veninde. Vi har holdt Skt. Hans med hende og hendes familie + venner i deres sommerhus i Rødhus hele min barndom. Jeg har så mange minder forbundet til denne blomst og nu endnu flere med Kornelia. Hver eneste gang jeg ser den blomst, så vælter det op i mig med minder og det er så fantastisk! Ved I hvad jeres navn betyder? Eller jeres børns?

Ha’ en rigtig skøn aften!

2 kommentarer

 • Kornblomsten er altså også fin, og jeg nyder den dagligt.
  Vi har bygget hus for et par år siden. Nabogrunden er ikke blevet solgt, så der har jeg sået kornblomster som jeg kan se inde fra stuen eller ude, når jeg sidder på terrassen. Det er en skøn blomst 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Kamilla

   Åh jeg gad godt dagligt at have kig til kornblomster.. eller bare en masse forskellige blandede markblomster. Det lyder smukt og sikke en god idé selv at plante dem for at have noget smukt at kigge på. En dejlig måde at udnytte en ubrugt grund på. Håber du får en dejlig sommer. KH Kamilla

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

Madplan i sommerhuset