Penneveninder

Berlin Zoo

Vi var så heldige at bo lige overfor Berlin Zoo, da vi var på sommerferie i Berlin, så det var nemt for os at gå over vejen og pludselig være i en oase af smukke, store og spændende dyr. Martin havde lovet mig og pigerne at vi skulle se en panda, for den havde han set, da han havde været der for mange år siden. Vi glædede os alle meget, da vi jo kalder Leonora for en panda, så det ville være lidt sjovt at se én i virkeligheden.

Vi ledte og ledte, mens vi så en masse andre super sjove, fede og anderledes dyr i en Zoo med så fine anlæg og overraskende meget plads i centrum af Berlin. Endelig kom til vi panda-området, som Martin kunne huske… til vores enormt store skuffelse lå der dog en myresluger i buret og dasede. Ingen panda. Den var død. I 2012. Så spørg lige om vi var utilfredse med Martins forberedelser til besøget. Snydt følte jeg mig. Og pigerne med. Vi grinte dog af det og glædede os over at Martin så i det mindste nåede at se vist nok verdens ældste panda i fangeskab.. Og så kan vi jo se frem til at der kommer to pandaer til København Zoo i 2017, så vidt jeg husker skænket af Kronprinseparret, som har fået dem i gave. Ret mig endelig, hvis jeg tager fejl.. Men uanset, vi er at finde i København Zoo i 2017 i nærheden af pandaerne – nu skal de opleves!

Jeg vrøvler nu, men skuffelsen over at pandaen var død, var faktisk stor. Vi var dog på ingen måde skuffede over resten af Berlin Zoo. Det var en kæmpe stor oplevelse at være derinde og jeg er sikker på vi også gør det næste gang vi besøger byen med pigerne. Berlin Zoo er smuk, det er en dejlig gåtur gennem haven og jeg synes det er spændende at se andre anlæg og områder end vi plejer herhjemme. Det er sjovt at kunne gå ind til dyrere på en anden måde og jeg synes Berlin Zoo er indrettet SÅ meget bedre end andre zoologiske haver jeg har set – der er virkelig taget højde for at haven skal være publikumvenlig. Samtidig med at jeg har oplevelsen af at dyrerne stadig kan søge skjul og få ro væk fra publikum.

IMG_8778

IMG_8779

IMG_8780

IMG_8784

 IMG_8797IMG_8798

img_0742.jpg

Der var et stort område for mindre børn, hvor man kan klappe æsler og gå rundt blandt gederne i et flot og umiddelbart nyopført område med legeplads og mulighed for at trække foder til gederne, hvis man havde haft nogle mønter. Det havde vi desværre ikke, men det holdt ikke gederne tilbage for at ville have snacks.. der var specielt én ged der endda stak hovedet ind under klapvognen for at få fat i nogle af vores kiks til meget stor morskab for os alle sammen!

IMG_8802

IMG_8803

IMG_8813

IMG_8808

IMG_8819

 img_0750.jpg

img_0751.jpg

Det var simpelthen sådan en hyggelig oplevelse at være i Berlin Zoo, så hvis du er på de kanter kan jeg virkelig anbefale jer at bruge en dag med børnene derinde. Der er legepladser til både store og små, et super godt udsyn til alle dyrene og tænkt på at publikum skal komme “bag kulissen”, så der er udsyn til blandt andet det sted, hvor maden blandes til de mindre dyr. Det var sjovt for pigerne at se, specielt fordi der var en papegøje inde hos personalet der fløj rundt derinde og havde et bur i enden af lokalet – helt sikkert en gammel papegøje der var “en del af familien” blandt personalet. Dét har jeg ikke oplevet at se andre steder og pigerne stod længe og kiggede på både personale, maden og papegøjens flyveture fra skulder til skulder.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

Penneveninder